×

Advarselsmeddelelse

  • Begivenheden har allerede fundet sted.
Lørdag d. 6. juli 2019, kl. 16:00

Det professionelle vokalensemble Musica Ficta under ledelse af komponist og dirigent Bo Holten gæster Gråsten Slotskirke hele tre gange i 2019. Musica Ficta har flere gange været på besøg i Slotskirken, men i år vil Kirken og Musica Ficta i samarbejde præsentere en serie på tre forskellige koncerter, som afspejler Musica Fictas særlige musikalske interesser. Musica Ficta vil ved to af koncerterne invitere gæstemusikere med på tur og i forbindelse med projektet vil Musica Ficta gennemføre undervisningsforløb med musikklasserne på Sønderborg Statsskole; resultatet af dette samarbejde vil man kunne høre ved den sidste koncert i rækken.

Musica Ficta har i over 20 år dedikeret sig til to musikalske genrer, nemlig den tidlige europæiske vokalmusik og den danske sangskat og det er netop disse to områder Musica Ficta vil præsentere for jer i 2019.  

9 sangere og Bo Holten

Lørdag d. 6. juli kl. 16.00

 For 100 år siden var det utænkeligt at starte et møde uden en fællessang. Denne sangtradition er ganske unik. Men hvordan begyndte den, og hvad var tankerne bag? Det skal vi høre mere om ved Musica Fictas koncert under titlen “En Snes danske Viser”. En Snes Danske Viser fra 1915 og 1917 af Carl Nielsen og Thomas Laub var et fornyet startskud til en genoplivning af Den Danske Sangskat. Musica Ficta fejrede begge jubilæumsår ved at indspille alle sangene fra begge sangudgivelser. Nu vil ensemblet præsentere det bedste fra begge, og det vil overraske hvor mange kendte sange der er fra disse samlinger fx Underlige Aftenlufte, Stille Hjerte Sol går ned, Tit er jeg glad.

Der er fri entre og alle er velkommen


 

 

Pris
0